Verbinding, groei en genezing met paarden

Verbinding, groei en genezing met paarden

 Chakra-healing

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s. Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Mensen hebben 7 chakra’s en dieren hebben 8 chakra’s. Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig of verdrietig te raken moeten we er voor zorgen dat de chakra’s niet gebroken raken en dat de energie goed door het lichaam kan stromen.

Chakra-healing is al eeuwenoud. Door mijn handen op de energiepunten te leggen of erboven voel ik blokkades. Door samen te werken met de mens en het dier komen de chakra`s weer in balans, ben je in staat om situaties los te laten en een plekje te geven. 

Een korte opsomming:

  • Chakra- healing kan helpen de balans in ons energiesysteem weer terug te vinden.
  • Mens en dier met een emotionele disbalans lopen meer gevaar ziek te worden of zich te verwonden.
  • Healing kan, als je ziek of gewond bent, zorgen voor een sneller herstel.
  • Hoeveel behandelingen een mens of dier nodig heeft hangt af van de kwaal. Over het algemeen hebben chronische klachten meer behandelingen nodig.
  • Uit ervaring weet ik dat emotionele klachten vaak sneller verholpen zijn. Ik heb mensen meegemaakt die na één behandeling al geholpen waren (zie reacties van klanten).
  • De consulten kunnen niet beschouwd worden als (vervanging van) medische- en/of psychiatrische consulten en behandelingen. Indien je onder medische en/of psychiatrische behandeling bent, wordt geadviseerd met de behandelende arts te overleggen of deelname aan consulten wenselijk is. Bij ernstige en langdurige klachten/ziekten dien je altijd een arts te raadplegen.
  • Bron: https://www.happywithyoga.com/yoga/chakra-uitleg/ 

 

Bron: Paarden genezen; Energietherapie voor je paard. Margrit Coates.